Här är Copypanthers Topp 5-lista på gratis översättningsverktyg som fungerar till och från svenska . « tillbaka till verktyg
1

Vocre – en oumbärlig mobilapp!

www.vocre.com

Trots att detta egentligen är en mobilapp så är verktyget så användbart att vi helt enkelt måste ge den # 1 på vår topplista. Med Vocre så kan två människor som inte kan varandras språk enkelt kommunicera genom att tala på sina respektive språk direkt i mobilen. Det hela fungerar utmärkt från svenska till de flesta språken. Ett oumbärligt verktyg för den som gillar att resa!

2

Google Translate – bäst på webben!

www.translate.google.com

Googles översättningsverktyg ger den bästa maskinöversättningen på webben och fungerar på de flesta språk. Har även en uppläsningsfunktion samt möjlighet att välja synonymer. Tips: Välj svenska till norska och skriv Dumbledore (resultatet är faktiskt en korrekt översättning men rätt skoj).

3

Bing Translator – steget efter Google.

www.microsofttranslator.com

Bing Translator är ett bra översättningsprogram, men det ligger lite efter i uppdateringarna av algoritmerna så ibland får man väldigt märkliga översättningar eftersom Bing inte känner av specialord. + En bra funktion är den automatiska igenkänningen av språk. – Märkliga översättningar ibland, se nedan. Tips: Välj svenska till engelska och översätt lagom.

4

Babylon – bäst en gång i tiden.

translation.babylon.com/swedish/to-english

En gång i tiden var Babylon vår favorit, numera så har både Bing och Google dragit ifrån. + En häftig funktion är att de har byggt in professionell översättning i tjänsten (som dock är dyrare än att anlita Copypanthers). – Sidan har blivit plottrig med mycket reklam och dylikt. Tips: Välj svenska till engelska och översätt påskhare.

5

Dictionary.com - antalet tecken är begränsat.

translate.reference.com/translate

Dictionary översätter över förväntan, men begränsningen av tecken till 140 stycken i gratisversionen, samt att sidan är full av reklam ger inte sidan mer än en femteplats. + Längst ner på sidan finns en lista på vanliga fraser man kan översätta. – Plottrig sida och begränsningen till 140 tecken.

Recensioner av Crowdpanthers

News Feed