SEO gudie – få högre rankning i 4 enkla steg

100% nöjdgaranti
seo_header

SEO nyheter

Alla företag har nyckelord med hög konkurrens som är viktiga för företaget. Det krävs en hel del hårt arbete och tid för att SEO anpassa dessa nyckelord. Det är mycket lättare att ranka högt genom att använda sig av nyckelord med lägre konkurrens. Förutom den ökade trafiken visar det också Google att din blogg har andra relevanta sidor. I vår SEO guide hittar du fyra enkla steg för att optimera din blogg eller sida och sedan är det bara att vänta på att magin ska börja verka:
 • 1

  Steg 1 Skriv en metatitel med låg konkurrens som folk faktiskt söker efter

  1. Nyckelord med låg konkurrens: Gå till Google keywords tool och sök efter alternativa nyckelord med låg konkurrens som matchar det innehåll du kommer att skriva om. Min grundidé var att skriva ett inlägg med titeln: “Hur du SEO anpassar en blogg för Google”. 2. Nyckelord med sökningar: Ingen sökte efter mitt exempel ovan, så efter några minuter bestämde jag mig för: “SEO guide” med 27 100 breda sökningar.

 • 2

  Steg 2 Skriv en metatitel och en metabeskrivning som folk vill klicka på

  I det här fallet bestämde jag mig för: “SEO guide – få högre rankning i 4 enkla steg” med en matchande metabeskrivning som förklarar vad inlägget handlar om. Viktigt! Nyckelordet som du vill ranka på ska stå först i titeln.

 • 3

  Steg 3 Innehållet ska vara intressant och relevant för nyckelorden

  1. Inkludera nyckelorden (i vårt fall “SEO guide”) först i titeln 2. Snygg bild som matchar titeln 3. För bilder, optimera “alt texten” så den relaterar till titeln

 • 4

  Steg 4 Interna och externa länkar

  1. Interna länkar: I slutändan är målet med inlägget att hjälpa besökare med deras sökning, så om du har annat relevant innehåll på din sida, använd länkar. 2. Externa länkar: De kan ställas in till “no follow” och ska alltid öppnas i en ny tab. Det gör sökupplevelsen lättare för besökarna och de behöver inte lämna din sida. (Det går självklart också att göra med interna länkar.) 3. Ankartext: Glöm inte att använda korrekta ankartexter för dina interna och externa länkar. En bra ankartext ska återspegla metatiteln för sidan den länkar till. Om du använder de här fyra stegen i vår SEO guide, har du kommit en bra bit på vägen när det gäller att få en högt rankad blogg! Om du behöver hjälp, erbjuder vi även copywriting till din websida, blogg eller liknande.

Användbara länkar

Recensioner av Crowdpanthers

News Feed